Colgate ProClinical A1500

IMG_4739
Jeg har tidligere skrevet innlegg om at jeg har fått muligheten til å prøve Colgates ProClinical a1500 elektroniske tannbørste. Nå har jeg brukt den en stund og kan si noe om hva jeg syns.

På produktarket som følger med reklameres det med følgende egenskaper:

 • Innebygd smart sensor
 • 3 rengjøringsmoduser
 • Manuell modusvalg
 • Soniske rengjøringsvibrasjoner
 • Innebygd 2 minutters varsler
 • 30 sekunders intervallvarsler
 • Oppladbart batteri
 • Interdental clean
 • Reiseetui
 • Lader + ekstra refill

 

 
Siden jeg er en person som generelt sett pusser ganske hardt var jeg spent på funksjonen som skulle forhindre at man skader tannkjøttet. Ut ifra reklamen tolket jeg det slik at tannbørsten har en sensor som gjør at den vet når man pusser på tannkjøttet og regulerer vibreringen for å forhindre at tannkjøttet skades. Jeg må innrømme at jeg derfor ble litt skuffet når jeg skjønte at dette ikke stemmer helt. Tannbørsten vet ikke når du pusser på tannkjøttet, den vet når den blir lagt på siden og ca. hvilken vinkel. Altså reduseres vibreringene med en gang man snur tannbørsten for å pusse på siden av tennene ut ifra hvilken vinkel den ligger i. Dette er jo selvsagt bra for tannkjøttet om man skulle komme borti det, men det gjør også at jeg aldri føler at selve tannen blir pusset ordentlig! Heldigvis(?) er denne funksjonen bare aktiv når man velger «auto» som rengjøringsmodus.

Jeg har stort sett brukt modusen som heter «deep clean», fordi jeg liker å ha rene tenner. Den tredje modusen, «optimal», har jeg bare brukt en gang. Den har samme intensitet som «auto», bare uten at den regulerer intensiteten når man snur den på siden.

Jeg liker at tannbørsten tar en liten stopp i vibreringen for å signalisere at det har gått 30 sekunder og at man kan bytte område å pusse på. Det gjør det enkelt og greit å vite hvor lenge man har holdt på. Tannbørsten slår seg selv av etter to min, også kjekt.

Tannbørsten er ganske høylytt, spesielt på modusen «deep clean». Faktisk så høylytt at samboer har klaget dersom han har lagt seg før meg, absolutt ikke noe pluss.

Jeg liker det praktiske reiseetuiet som følger med og batteriet holdt godt i litt over en uke når jeg var borte på ferie sist.

Opprinnelig syns jeg det var positivt at laderen var såpass liten og nett, men etterhvert har dette vist seg å være ett lite problem.
Ledningen er AKKURAT for kort til å rekke ned på benken på badet mitt og på de to andre badene jeg har brukt den på. Laderen blir dermed hengende bittelitt over flaten. På grunn av at den er så liten og lett blir er den derfor vinglete og det er vanskelig å få den til å stå rett. Jeg har måttet bygge opp rundt den med hårspray og tannglass for å få den stabilisert.

Basert på erfaringene jeg har med elektroniske tannbørster jeg har fra før føler jeg at tennene blir renere ved bruk av slike runde hoder som roterer fremfor denne typen som vibrerer. Spesielt på morgenen føler jeg at jeg må ta noen runder før tennene kjennes glatte ut.

 

Personlig ville jeg ikke ha brukt så mye penger på denne tannbørsten, jeg kunne kanskje strukket meg til å kjøpe den litt billigere utgaven som finnes i vanlige matbutikker. Denne har ikke alle funksjonene, men så er det heller ikke alle funksjonene jeg utnytter, fordi jeg ikke syns de funker for mitt behov.

 

 

signatur

1 comment

 • Jade

  Flott med en grundig og ærlig omtale :)
  Jeg har en «vanlig» Oral-B som man kjøper på dagligvaren. Der er også ledningen kort! Så kort at jeg må ha den oppå «sminkebosspannet» mitt som står på disken :/ Synes godt de kunne laget disse ledningene litt lengre, siden det er ganske logisk at folk bruker kontakten over speilet for å lade de i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>